Treci la conținutul principal
20 aprilie, 2023
# Topics
Follow Us

Relaxare și distracție la Aquapark Nymphaea Oradea, cel mai mare parc acvatic din Transilvania

02 February, 2021

Una dintre principalele atracții pentru cei care vizitează Oradea este reprezentată de Aquapark-ul Nymphaea. Întins pe o suprafață de 7 hectare, parcul acvatic este cel mai mare din Transilvania și reprezintă locul unde te poți răsfăța, indiferent de anotimp. Vizitatorii au la dispoziție bazine interioare și exterioare, tobogane, saune, masaj, jacuzzi, băi turcești cu apă termală și terenuri de sport multifuncționale. 

Așa se explică faptul că, numai în primii cinci ani de la deschidere, aquapark-ul orădean a atras un total de 1,5 milioane de persoane care au profitat de zonele de relaxare și wellness.

Investiție de 22 de milioane de euro pentru destindere și divertisment

Aquapark-ul Nymphaea a fost ridicat pe locul fostului ștrand municipal din Oradea, pe malul Crișului Repede, printr-o investiție de 22 de milioane de euro, cofinanțată din fonduri europene. Deschiderea parcului a fost un eveniment care a generat un interes uriaș în rândul localnicilor și turiștilor – ca un fapt divers, în a doua zi de funcționare, pe 11 septembrie 2016, sistemul de intrare în parc s-a blocat, fiind atinsă capacitatea maximă de 1.800 de persoane. 

Parcul acvatic orădean le oferă doritorilor de distracție sau de relaxare toate facilitățile necesare. Pe timp de vară, bazinele exterioare sunt zona excelentă pentru răcorire, în timp ce în sezonul rece cele mai căutate sunt piscinele interioare. 

Pentru cei mici, atracțiile favorite sunt bazinele cu valuri, cele 10 tobogane și structuri speciale pentru joacă, în timp ce adulții pot scăpa de stresul și agitația vieții cotidiene la saunele finlandeză, rusească sau în camera de frig, în băile turcești cu apă termală, la masaj ori în jacuzzi. Zonele de relaxare și wellness sunt dotate cu bar și restaurant, iar clienții aquapark-ului se pot răsfăța cu tratamente naturiste și de înfrumusețare.

În total, parcul acvatic din Oradea este alcătuit din șase corpuri de clădire, șase saune, saloane de masaj, restaurante și terenuri de sport. Acestea completează atmosfera unei mici insule tropicale pe care o oferă cele 13 piscine din cadrul complexului. 

Proiecte de dezvoltare

Indiferent de anotimp, Aquapark-ul Nymphaea din Oradea funcționează zilnic, între orele 10:00 și 22:00. Bazinele și toboganele exterioare sunt accesibile în perioada 1 mai – 30 septembrie, iar prețurile sunt cuprinse între 41 de lei și 82 de lei. Desigur, sunt oferite reduceri pentru copii, elevi și pensionari. 

Pentru a evita timpi mari de așteptare, turiștii pot să-și cumpere bilete online, mai ales în perioada weekend-urilor, a vacanțelor sau sărbătorilor legale. 

Serviciile și dotările Aquapark-ului Nymphaea au atras, anual, sute de mii de vizitatori și au generat un profit de 7 milioane de euro pentru autoritățile locale, în administrarea cărora se află parcul acvatic. 

Tocmai din acest motiv, au fost puse la punct planuri de dezvoltare a complexului. Pentru viitorul apropiat, se dorește amenajarea unui bazin de înot cu o lungime de 25 metri, şase culoare și acoperiș retractabil, după ce bazinul de înot al aquapark-ului a fost pus la dispoziţia Clubului Sportiv Municipal. De asemenea, conducerea aquapark-ului ia în calcul amenajarea unor umbrare cu circa 2.500 de locuri. 

Aquapark-ul Nymphaea nu dispune de unități de cazare, dar turiștii pot completa relaxarea ori divertismentul din cadrul parcului acvatic cu serviciile personalizate de cazare în Oradea oferite de Hotel Caro. Le oferim oaspeţilor noştri facilități mult superioare celor trei stele la care este clasificat hotelul nostru aflat în inima orașului. 

Rezervă o cameră

Vezi calendarul evenimentelor din Oradea
Cazare Oradea

Hotel Caro Oradea

Oradea
ro_RORomanian