Ugrás a fő tartalomhoz
2023. április 20
# témák
Kövess minket

Pihenés és szórakozás Erdély legnagyobb vízi parkjában, az Aquapark Nymphaea Oradea-ban

2021. február 02

A Nagyváradra látogatók egyik fő látványossága a Aquapark Nymphaea. A 7 hektáros területen elterülő vízi park Erdély legnagyobb, és szezontól függetlenül az a hely, ahol kényeztetheti magát. Beltéri és kültéri medencék, csúszdák, szaunák, masszázs, jacuzzi, termálvizes törökfürdő és többcélú sportpályák állnak a látogatók rendelkezésére. 

Ezzel magyarázható, hogy a váradi aquapark csak a megnyitását követő első öt évben összesen 1,5 millió embert vonzott, akik igénybe vették a relaxációs és wellness részlegeket.

22 millió eurós beruházás pihenésre, szórakozásra

A Nymphaea Aquapark az egykori nagyváradi önkormányzati strand helyén, a Crișului Repede partján épült 22 millió eurós beruházással, európai forrásból társfinanszírozottan. A park megnyitója óriási érdeklődést váltott ki a helyiek és a turisták körében – egyébiránt a működés második napján, 2016. szeptember 11, a park bejárati rendszere blokkolva volt, elérve az 1800 fős maximális befogadóképességet. 

A nagyváradi vízi park minden szükséges létesítményt kínál a szórakozni vagy pihenni vágyóknak. Nyáron a kültéri medencék jelentik a hűsölési lehetőséget, míg a hideg évszakban a beltéri medencék a legkeresettebbek. 

A legkisebbek kedvenc látnivalói a hullámmedencék, a 10 csúszda és a speciális játékszerkezetek, míg a felnőttek menekülhetnek a stressz és a mindennapi élet nyüzsgése elől at Finn, orosz vagy hidegkamra szauna, törökfürdő termálvízzel, masszázs vagy jakuzzi. A relaxációs és wellness részlegben bár és étterem található, az aquapark vendégei pedig természeti és szépségápolási kezeléseket vehetnek igénybe.

A nagyváradi vízipark összesen hat épületből, hat szaunából, masszázsszalonból, éttermekből és sportpályákból áll. Ezek teszik teljessé egy kis trópusi sziget hangulatát, amelyet a komplexum 13 úszómedencéje kínál. 

Fejlesztési projektek

Évszaktól függetlenül működik a nagyváradi Nymphaea Aquapark naponta 10:00 és 22:00 óra között. A szabadtéri medencék és csúszdák május 1. és szeptember 30. között látogathatók árakat tartalmazzák 41 lej és 82 lej között. Természetesen gyerekeknek, diákoknak és nyugdíjasoknak is kedvezményt adunk. 

A hosszú várakozási idők elkerülése érdekében a turisták online vásárolhatnak jegyet, különösen hétvégén, ünnepnapokon vagy munkaszüneti napokon. 

A Nymphaea Aquapark szolgáltatásai és létesítményei évente több százezer látogatót vonzanak, és 7 millió eurós nyereséget a helyi hatóságoknak, melynek adminisztrációja alatt található a vízipark. 

Éppen ezért készültek el a komplexum fejlesztési tervei. A közeljövőben egy 25 méter hosszú uszodát, hat pályát és egy lehúzható tetőt kívánnak kialakítani, miután az aquapark uszodáját a Városi Sportklub rendelkezésére bocsátották. Az aquapark vezetése emellett figyelembe veszi a mintegy 2500 férőhelyes árnyék elrendezését is. 

A Nymphaea Aquapark nem rendelkezik szálláshellyel, de a turisták a víziparkon belüli kikapcsolódást vagy szórakozást kiegészíthetik a nagyváradi személyre szabott szállásszolgáltatásokkal. Caro Hotel. Vendégeinknek a város szívében található szállodánk három csillagos szolgáltatásait messze felülmúlják. 

Szobát foglalni

Tekintse meg a nagyváradi eseménynaptárt
Szállás Nagyvárad

Hotel Caro Oradea

Nagyvárad város
hu_HUHungarian