Obiective turistice

Caro – Hotelul din inima Oradiei

Amplasat ultracentral, dar ferit de zgomotul marilor artere de circulaţie, uşor de reperat, Hotel Caro este ideal atât pentru oaspeţii aflaţi cu afaceri în Oradea, cât şi pentru cei ce fac turism în Oradea şi împrejurimi sau se află în tranzit prin oraşul nostru.

Piaţa Unirii – turnul şi palatul

Atracţiile turistice ale oraşului sunt la cinci minute de mers pe jos de la hotelul nostru, amplasat pe strada Mihail Kogălniceanu nr 21/A. Piaţa Unirii, situată pe malul Crişului Repede, flancată de impresionanta clădire a Primăriei şi spectaculosul său turn, înalt de 50 de metri – ambele vizitabile – se găsesc la doar 500 de metri de Hotel Caro. În aceeaşi piaţă se află şi Palatul Vulturul Negru, cu pasajul său ticsit de localuri, unde se concentrează viaţa de noapte a oraşului. Pe malul celălalt al Crişului se deschide o piaţetă dominată de Teatrul de Stat, botezată după numele Regelui Ferdinand şi marcată de o statuie de dată recentă a Reginei Maria. De aici, se deschide frumoasa stradă pietonală a Oradiei, împodobită cu palate ce evocă nobleţea acestui oraş, arhiectura în stil secession fiind specifică perlelor citadine cu care orădenii se mândresc.

Cetatea şi belvederea de pe deal

Cetatea Oradea, al cărei şanţ a fost transformat într-un parc dendrologic atrăgător, este uşor accesibilă. La doar 1,5 kilometri de Hotel Caro se află Cetatea Oradiei, atestată în urmă cu 900 de ani! Este una dintre cele mai vechi cetăţi din România, fiind astăzi într-un plin proces de reabilitare, pentru a fi redată circuitului turistic în scurtă vreme. Puţini ştiu că în Evul Mediu, Cetatea Oradea era meridianul zero al Europei. Da, timp de aproximativ 200 de ani, mai exact între anii 1464 – 1667, acest meridian de referinţă, necesar atunci pentru întocmirea hărţilor atât de utile navigatorilor în perioada de aur a marilor descoperiri geografice, era amplasat în Cetatea Oradea.

La Cetate se poate ajunge şi într-o plimbare de circa 20 de minute, traversând Parcul 1 Decembrie, frumosul parc ultracentral al Oradiei. Dacă pe malul stâng al Crişului a fost ridicată Cetatea, pe malul drept se înalţă Dealul Ciuperca, frecventat de orădeni pentru panorama excepţională pe care o oferă asupra oraşului. Punctul de belvedere este situat la 3 kilometri de hotel. De la Hotel Caro se poate ajunge la poalele dealulului de promenadă al Oradiei şi într-o plimbare lejeră, de jumătate de ceas, traversând Parcul 1 Decembrie, podul pietonal central de peste Crişul Repede şi mai apoi parcurile Libertăţii şi I.C. Brătianu.

Zoo, la doi paşi

Grădina Zoologică este la trei minute de mers cu maşina şi la zece minute de mers pe jos. Amatorii de plimbare pot ajunge la Zoo traversând un alt parc central al Oradiei, Parcul Nicolae Bălcescu. Zoo Oradea a fost redeschisă în 2013, după un amplu proces de reabilitare, oferind vizitatorilor săi întâlniri cu o multitudine de specii de animale, inclusiv o variate de exemplare exotice.

Un alt reper al oraşului – Univeristatea din Oradea este situată la doar 1 kilometru de Hotel Caro.

Frumoasele biserici ale Oradiei

Oradea are şi biserici de referinţă. Biserica cu Lună din Piaţa Unirii se găseşte  chiar în proximitatea Hotelului. Acest lăcaş de cult ortodox este celebru pentru felul în care din turnul său sunt reflectate fazele prin care trece luna. Apoi, Bazilica Romano-Catolică, cel mai mare edificiu în stil baroc de pe teritoriul României, se află la 2,2 kilometri de hotel. Şi aceasta este uşor accesibilă inclusiv pietonal, în 30 de minute, după o plimbare ce include pietonalul străzii Republicii, evocată mai sus. Bazilica este amplasată pe strada Şirul Canonicilor, în frumosul parc cu magnolii din jurul Palatului Baroc, aflat în imediata sa apropiere. Impresionantul edificiu episcopal adăposteşte atât Muzeul Ţării Crişurilor, cât şi Episcopia Romano-Catolică de Oradea. În apropierea Bazilicii şi a Palatului, pe strada Olimpiadei se află şi Stadionul Municipal Iuliu Bodola.

Băile Felix, în apropiere

Băile Felix, cu binecunoscutele sale ape curative, lacul cu nuferi şi aqua-park-urile în plină expansiune, se găsesc la doar 15 kilometri de hotel. În imediata apropiere a Felix-ului sunt amplasate  Băile 1 Mai, mai puţin renumite, dar la fel de apreciate de cunoscători, în special de către orădeni. Băile 1 Mai găzduiesc o rezervaţie cu nuferi unicat în Europa, devenită sit Natura 2000, amenajată în jurul pârâului termal Peţa, pârâu ce trece şi prin Oradea. Aici se află Ochiul Mare – lacul termal unicat, acoperit cu nuferi, în care vieţuiesc specii endemice, precum roşioara lui Racoviţă.